De Helo slogan: authentieke sauna en stoom.

Deze slogan weerspiegelt onze Finse roots en geschiedenis, maar het gaat verder. Voor de Finnen is de sauna een manier van leven – reeds in de oudheid was de saunaruimte het hart van elk Fins huishouden. Ooit zelfs gebruikt als ruimte om baby’s ter wereld te brengen en om zieken te genezen is deze vorm van baden inmiddels het meest bekend door de ontspannende werking op lichaam en geest.

Löyly

Löyly belichaamt het hart van de Finse sauna-ervaring. Löyly betekent: water sprenkelen op de hete stenen met een kleine lepel om stoom te creëren. De snelle stoomontwikkeling in de sauna geeft vele gezondheidsvoordelen.

Het geheim van de stenen

De gegenereerde warmte in de hedendaagse Helo kachels wordt bewaard in de stenen die losjes zijn opgestapeld bovenin de kachel, zodat de lucht vrij kan circuleren. Dit zijn zeer speciale Finse stenen die warmte vasthouden en bestand zijn tegen zeer hoge temperaturen, en makkelijk stoom ontwikkelen wanneer ze besprenkeld worden met water. Hoe meer stenen, hoe zachter de stoom. Dit is het geheim van Helo.

De garde

De garde (vihta of vasta in het Fins) gemaakt van jonge berkentwijgen was ooit een vast onderdeel van de sauna. De huid wordt zachter tijdens het saunabad; lichtjes slaan met de garde stimuleert de bloedsomloop en geeft een prettige sensatie, vergelijkbaar met een massage. De prettige geur van de garde versterkt dit gevoel.